Mondkapjes

                                    Mondkapjes

 

Mondkapjes,

Helaas ontkomen we er momenteel niet aan, op steeds meer plekken wordt er dringend geadviseerd of zelfs verplicht gesteld dat we een mondkapje dragen. Natuurlijk vind niemand dit echt leuk, en we doen het ook niet voor ons plezier.

Maar je kan het jezelf wel leuker maken, want je hoeft natuurlijk niet rond te lopen met een saai papieren mondkapje, er zijn zoveel mogelijkheden voor een leuk stoffen en wasbaar mondkapje.

De Vrolijkebloem verkoopt mondkapjes gemaakt van Katoen en Chiffon.  

De combinatie van katoen en chiffon zorgt voor de beste filterwerking. Dit blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Chicago. De wetenschappers onderzochten welke stoffen het best werken als barrière tegen druppeltjes. Het coronavirus verspreidt zich namelijk via kleine druppeltjes die vrij komen bij hoesten en niezen. 

De combinatie van katoen en chiffon filtert 80 tot 99 procent van alle druppels, zo bleek uit het onderzoek. Een behoorlijk hoge score in vergelijking met het officiële N95-masker (in Nederland ook wel bekend als de FFP2 maskers voor in de gezondheidszorg). Dit ademhalingsbeschermingsmasker voldoet aan de Amerikaanse N95-norm voor luchtfiltratie en filtert minstens 95 procent van de deeltjes in de lucht.

Wat ook handig is, is dat je deze mondkapjes kunt hergebruiken door ze een half uur te wassen op 60 graden en dit kun je blijven doen zolang de kwaliteit van de stof goed blijft (zowel de katoen, chiffon en elastiek kun je op 60 graden wassen).

Ook als je een mondkapje draagt is het belangrijk dat je alle andere coronamaatregelen ook blijft navolgen. Denk er dus altijd aan om zo veel mogelijk je handen te wassen, afstand tot elkaar te houden en zo min mogelijk naar buiten te gaan, zeker als je symptomen hebt.

 

De mondkapjes zijn er in 3 verschillende maten: 

                                      

*  Kinderen 

*  Tieners/ dames 

*  Volwassene

De mondkapjes zijn voorzien van een neusijzertje/bruggetje en eventueel met 2 stoppertjes.

De effen zwarte of grijze mondkapjes kunnen voorzien worden door een tekst naar keuze.

per pagina
per pagina
© 2016 - 2023 de Vrolijkebloem | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel